2011. december 28., szerda

A szellemi materializmus meghaladása (178)

Az üresség megtapasztalása nem azt jelenti, hogy megszűnsz létezni és többé már nem a Földön élsz. Továbbra is a Földön élsz, azzal a különbséggel, hogy pontosabban fogod látni a valóságot. Mindannyian azt hisszük, hogy a maguk valójában ismerjük a dolgokat, de az igazság az, hogy pontosabban fogod látni a látni a valóságot. Mindannyian azt hisszük, hogy a maguk valójában ismerjük a dolgokat, de az igazság az, hogy csak az önmagunk alkotta képeket látjuk, melyek korántsem teljesek.
[...]

Az üresség azt jelenti, hogy keresztüllátunk a zűrzavaron. Pillanatról-pillanatra megtartjuk a pontos és tiszta tudatot. 

[...]
Úgy kezdjük el látni a valóságot, hogy nem kezdünk el semmit és feladjuk az elkezdésről alkotott elképzeléseinket. Ha megpróbálsz elkülöníteni egy bizonyos területet - "ez az én tapasztalatom" - akkor nem fogod meglátni az ürességet. A terület fogalmát, úgy ahogy van, fel kell adni. Amit meg lehet tenni, az nem lehetetlen. Nem csupán filozófiai spekulációról van szó. A terület fogalmát fel lehet adni, de elkezdeni nem lehet.

Agyő, Világ! (200)