2012. április 3., kedd

Válaszd ki magad a sorsodat (34)

[...]
A tudás és a felismerések tekintetében is pontosan olyan oldaláról mutatkozik meg előttünk a világ, amilyennek látni akarjuk. Az idealizmus például azt állítja, hogy a világ illúzió, és úgy tűnik, a világ is osztja ezt a nézetet. A materializmus az ellentétét állítja, és a világnak ez ellen sincs kifogása. Az emberek vitatkoznak, megpróbálják kölcsönösen rákényszeríteni a másikra a saját világnézetüket, és a világ szemmel láthatóan mindenkinek igazat ad. Nem csodálatos?! A variációtér hozza létre az úgynevezett illúziókat, és a fizikai megvalósulása jelenti az anyagi világot. Mindig azt kapjuk, amit választunk. 
Aki ismeri az iszlám hit alapelveit, érti, mit jelent ez a mondat: „Az ember sorsa meg van írva a könyvben”. Azt jelenti, hogy az emberi sors előre meg van határozva, és senki sem menekülhet el a sorsa elől. Hasonló kijelentésekkel találkozunk a többi vallásban is. És az ember sorsa valóban előre meg van határozva. A vallások mindössze abban tévednek, hogy a sorsnak csak egyetlen variációját ismerik, pedig végtelenül sok van. Nem tudsz elmenekülni a sorsod elől. Bizonyos értelemben ez is igaz, hiszen egy adott variáció forgatókönyvét nem lehet megváltoztatni. A világgal harcolni, hogy megváltoztassuk a sorsunkat, nagyon fáradságos és hálátlan feladat. Ám nem is ezt kell tenni - egyszerűen azt a variációt kell választani, amelyik a legjobban tetszik. 

Ez természetesen nagyon szokatlanul hangzik, és érthetően kételyeket ébreszt. De nem is számítottam arra, hogy bárki készségesen elfogadja a variációmodellt. Végső soron én sem hittem benne, amíg meg nem győződtem arról, hogy a transz-szörf valóban működik, mégpedig tökéletesen. Semmi értelme ragaszkodni az egyik vagy a másik modellhez azzal a céllal, hogy elérjük vele az úgynevezett abszolút igazságot. Magának a modellnek semmi jelentősége, csak az eredmény a fontos, amelyet a segítségével elérhetünk. (CES:nna ugye! Mondom én, hogy a Cél a fontos valójában... ;))
[...]

Agyő, Világ! (200)